Dag van Verootmoediging in Rotterdam

Samen bidden en vasten voor positieve verandering in Rotterdam

De Dag van Verootmoediging vond zaterdag 15 september plaats in de evangelische kerk De Schutse in hartje Rotterdam. Een dag waar ongeveer 400 christenen van verschillende kerken uit Rotterdam bijeen zijn gekomen om te bidden en vasten voor positieve verandering in Rotterdam.

Daarnaast hebben de deelnemers op deze dag hun zonden beleden, is vergeving gevraagd en heeft verzoening plaatsgevonden: tussen de kerken onderling (er zijn nogal wat vooroordelen naar elkaar), tussen de kerken en de Joodse gemeenschap, tussen de Nederlanders en de buitenlanders en tussen de ouderen en de jongeren.

Deze dag is al eerder met succes georganiseerd in andere landen en is nu voor het eerst in Rotterdam georganiseerd door het Voorgangersoverleg Rotterdam. Meer dan 40 kerken waren betrokken bij de Verootmoedigingsdag.

De initiatiefnemer is Frank Pot, voorganger van de Fire-kerk in Rotterdam. Frank: “Volgens de nieuwsbladen is Rotterdam de armste stad van Nederland. Daarnaast is criminaliteit en drugsgebruik toegenomen”. Genoeg redenen voor de bezoekers om God aan te roepen vanuit nederigheid en opoffering middels gebed en vasten. Zie hieronder de reportage:

 

 

Deze Dag van Verootmoediging is al maanden voorbereid middels gebedsavonden in de FIRE kerk in Rotterdam-Alexander. Meer informatie is te vinden op de website: http://www.roeptotmij.nl. Zie hieronder de reportage van een gebedsavond.