Rotterdamse ondernemers een hart voor Mercy Ships

Op 27 September, een mooie zonnige nazomerse dag, kwamen ondernemers uit Rotterdam en omstreken samen bij een maritieme borrel van Mercy Ships Holland. Deze borrel vond plaats op een Nederlandse sleepboot, en ik mocht mee als ondernemer/ MORE-reporter voor de publieke omroep Open Rotterdam.

De boot vertrok vanaf het Koninginnehoofd naast Hotel New York. Tijdens de gezellige, informatieve rondvaart werden de ondernemers onder het genot van hapjes en drankjes ingelicht over het mooie werk van Mercy Ships.

Mercy Ships Holland is niet alleen een varend ziekenhuis die operaties verricht voor de allerarmsten in Afrika. Ook worden er trainingen en ontwikkelingsprojecten gedaan.

Het Rotterdamse kantoor van Mercy Ships is al 28 jaar hard aan het werk met zzp’ ers, medewerkers en vrijwilligers om Mercy Ships optimaal te laten functioneren. Dat geschiedt via het Europese distributiecentrum dat daar gevestigd is. Dit centrum zorgt voor de bevoorrading van het schip dat in Afrika ligt. Ook wordt vanuit dit kantoor voorlichting voor scholen en kerken aangestuurd en de donorwerving geregeld.

Volgende week vrijdag 5 oktober viert Mercy Ships (internationaal) een 40- jarig jubileum

Directrice van Mercy Ships Marianne Huurman vertelt: Wij zijn nu bezig met uitbreiding: een 2e schip vanuit Nederland.

Tot mijn grote verrassing was de Rotterdamse voormalige nationale kampioen hardlopen en wereldrecordhouster Nelli Cooman ook aanwezig. “Ik ben hier om Mercy Ships te promoten”.

Een zeer betrokken ondernemer was Mark van Schaick van een Rotterdams maritiem bedrijf dat gratis technische reparaties verricht voor Mercy Ships. Hij spoort ondernemers met miljoenen geld op de bank ruim te doneren aan Mercy Ships. “Wij hebben het goed. Daar in Afrika kunnen ze niet eens een operatie betalen.”

Rabobank Rotterdam is huisbankier van Mercy Ships. Dean van der Wekke vertelt hoe Rabobank o.a. gratis de onlinemagazine van Mercy Ships maakt.

Ook het Rotterdamse BVL Advocatenkantoor is aan boord. Haar afgevaardigde Ynke vertelt dat ook een goed doel als Mercy Ships juridisch advies nodig heeft.

Al met al was het een zeer gezellige borrel waar ik zag hoe verschillende ondernemers een hart hebben voor Mercy Ships en vrijwillig bijdragen op het terrein van hun eigen expertise.

Zie hieronder een korte reportage: